Hvorfor bruk in-ear monitors?

Hva er in-ear monitors?

In-ear monitors er ørepropper som brukes sammen med et in-ear system og lar brukeren kunne høre sin egen mix – rett i øret. Fremfor å bruke tradisjonelle gulvmonitorer så vil In-Ear monitors gi deg et klarere lydbilde, samt dempe støy fra omgivelsene. Er det flere musikere på scenen kan hver enkelt ha sin egen mix, uten at alle må benytte samme mix fra gulvmonitorer eller plages av lyden fra de andre på scenen.

Hvorfor velge in-ear monitors?

Feedback

Feedback er noe mange musikere opplever og dette vil du slippe med in-ear monitors. En Feedback er når mikrofonen fanger opp lyd fra høyttalere. Dette medfører at lyden går i en loop og blir forsterket for hver gang. Feedback er skadelig for hørselen og for utstyr som ikke er laget for ekstreme lave og høye frekvenser.

Med in-ear monitors vil det være umulig å få feedback, da monitoringene sitter i ørene og er isolert. Musikeren vil derfor være den eneste som hører sin egen mix, uten forstyrrelser fra lyder fra omgivelsene. 

Klarer lyd og mix

Med in-ear monitors vil musikere isolere seg selv fra støy og kun høre sin egen mix. Dette medfører at du får en mye klarer lyd på øret, fremfor monitoringene på gulvet som ofte leverer dårlig kvalitet og alt for høyt volume. 

Mindre utstyr

In-ear monitors tar ingen plass og du kan enkelt reise rundt med dette utstyret uten tunge gulvmonitorer. Samtidig brukes in-ears ofte med trådløse systemer, slik at du kan bevege deg fritt på scenen.

Kan formstøpes etter ørene

In-ear monitors som formstøpes etter ørene dine er svært etterspurt og er snart en standard for hver eneste bruker av in-ear monitors. Fordelen med formstøpte in-ear monitors er at du får en langt bedre lyd og isolasjon fra omgivelsene. De sitter godt i ørene og kan brukes i timesvis uten ubehag. 

Vi leverer en rekke formstøpte in-ear monitors fra ACS. Disse utformes i myk silikon, slik at øreproppene er fleksibel i øret når du beveger kjeven eller ansiktet.

Nå som du har lært litt mer om in-ear monitors kan du se vårt utvalg ved å klikke deg inn på knappen nedenfor. Ikke nøl med å ta kontakt med oss om du har spørsmål.

Legg igjen en kommentar