Hearables – smarte ørepropper

Hearables er på mange måter ørets wearables, altså små computere som puttes inn i ørene i form av ørepropper eller lette hodetelefoner i stedet for i et armbåndsur eller en GPS-klokke. Hearables kan gi oss mye info om helsa og aktivitetsnivå ved at de kan måle kroppstemperatur, oksygen opptak, telle skritt og måle pulsen. Men det viktigste er at de kan gi mange av oss en mye bedre hverdag med bedre hørsel – eller for å si det slik: de hjelper oss å høre det vi vil, og å dempe det vi ikke vil høre. Og da tenker vi ikke på svigermor i baksetet, selv om de nok kan dempe henne også…

Når en smarttelefon blir smart

La oss si at du lytter på musikk fra telefonen via øreproppene for å stenge støyende omgivelser ute. Så kommer det en telefon inn. Med en hearable som ”snakker” med telefonen dempes musikken automatisk mens du hører den du snakker med klart og tydelig – selv om du står i den travleste avgangshallen på Gardermoen.

Søk på internett med stemmestyring

Kanskje du prater med en kompis om import av drømmebilen og trenger valutakursene der og da. Spør tydelig, og din hearable svarer deg – uten at du trenger å taste inn en eneste bokstav. Siri i en ny dimensjon? 

 

 

Kilde: Tekst og innhold er hentet fra nettside og artikkel på www.hør.no