Hvorfor bruke in-ear monitors?

Hva er egentlig in-ear monitors?

In-ear monitors er ørepropper som brukes sammen med et in-ear system og lar brukeren kunne høre sin egen mix - rett i øret. Fremfor å bruke tradisjonelle gulvmonitorer så vil In-Ear monitors gi deg et klarere lydbilde, samt dempe støy fra omgivelsene. Er det flere musikere på scenen kan hver enkelt ha sin egen mix, uten at alle må benytte samme mix fra gulvmonitorer eller plages av lyden fra de andre på scenen.

Hvorfor velge in-ear monitors?

In-ear monitors har imponert utallige musikere verden over. In-ear monitors har blitt så viktig for mange i musikkbransjen at de fleste er helt avhengig av å bruke dette når de skal spille konserter og prestere 100%. 

Her får du flere gode grunner hvorfor du bør velge in-ear monitors.

1. Feedback

Feedback er noe mange musikere opplever og dette vil du slippe med in-ear monitors. En Feedback er når mikrofonen fanger opp lyd fra høyttalere. Dette medfører at lyden går i en loop og blir forsterket for hver gang. Feedback er skadelig for hørselen og for utstyr som ikke er laget for ekstreme lave og høye frekvenser.

Med in-ear monitors vil det være umulig å få feedback, da monitoringene sitter i ørene og er isolert. Musikeren vil derfor være den eneste som hører sin egen mix, uten forstyrrelser fra lyder fra omgivelsene. 

2. Klarer lyd og mix

Med in-ear monitors vil musikere isolere seg selv fra støy og kun høre sin egen mix. Dette medfører at du får en mye klarer lyd på øret, fremfor monitoringene på gulvet som ofte leverer dårlig kvalitet og alt for høyt volume. 

3. Beskytter hørselen

Kanskje noe av det viktigste! In-ear monitors sitter i ørene dine og skjermer deg for støy fra scenen. Du vil derfor ikke utsette deg selv for skadelig støynivåer, samtidig som du faktisk hører deg selv og musikken klarer og bedre. 

4. Mindre utstyr og bedre bevegelse på scenen

In-ear monitors tar ingen plass og du kan enkelt reise rundt med dette utstyret uten tunge gulvmonitorer. Samtidig brukes in-ears ofte med trådløse systemer, slik at du kan bevege deg fritt på scenen.

5. Kan formstøpes etter ørene dine

In-ear monitors som formstøpes etter ørene dine er svært etterspurt og er snart en standard for hver eneste bruker av in-ear monitors. Fordelen med formstøpte in-ear monitors er at du får en langt bedre lyd og isolasjon fra omgivelsene. De sitter godt i ørene og kan brukes i timesvis uten ubehag. 

Vi leverer en rekke formstøpte in-ear monitors fra ACS. Disse utformes i myk silikon, slik at øreproppene er fleksibel i øret når du beveger kjeven eller ansiktet.

Vi anbefaler disse in-ear monitoringene: