Motorsykkelkjøring og støy

Ørepropper til motorsykkel

Våre ører blir utsatt for mange høye lyder når vi kjører motorsykkel. Dette kan være støy fra andre kjøretøy på veien, lyd fra motor og eksos, eller andre elementer. Men det er en type lyd som kan være veldig skadelig for hørselen vår på sikt - vindstøy.

Hva er vindstøy?

Vindstøy er i utgangspunktet vind som skaper støy når det treffer en solid overflate, som deretter blir omdannet til lyd ved at vibrasjonene forplantes til øret. Disse vibrasjonene blir målt i desibel (dB). Det mest ideelle desibel nivået for ørene vår er 0 til 80 dB. Når du kjører motorsykkel kan støynivået i de fleste hjelmer være mellom 95 dB til 105 dB i 100 km/t, og det blir enda høyere jo raskere du kjører, noe som er svært skadelig for hørselen din. Ved 100 dB kan du få skade etter kun 15 minutter kjøring dersom du ikke bruker ørepropper. 

Hørselskade

Personer som utsettes for kontinuerlig og konstant vindstøy lider fort av hørselstap på lang sikt - som er permanent. I tillegg til hørselstap kan man også oppleve å få tinnitus - også kalt øresus. Dette er en konstant piping/susing i ørene som ikke er mulig å helbrede. 

Bruk ørepropper

Du har sikkert hørt og lest dette tidligere, men bruk ørepropper! Man kan ikke få sagt dette mange nok ganger, men det å beskytte hørselen sin er svært viktig. Bruker du ørepropper vil du unngå hørselskader og hørselstap. 

Anbefalte ørepropper

Våre formstøpte ørepropper fra ACS benytter støyfiltere som reduserer støynivået - uten å ødelegge lyden. Du kan derfor høre intercom og lyder fra omgivelsene, samtidig som hørselen din beskyttes mot skadelig lydnivå. Øreproppene blir støpt etter ørene dine og de passer komfortabelt under hjelmen din, selv om du har en trang en.