Fakta om øresus etter konsert

Det er ingen nytt at høy lyd skader hørselen din og du har helt sikkert opplevd piping i ørene etter en konsert, også kalt "hangover/bakrus". Mange tenker man ikke har pådratt seg skade, da pipingen forsvinner etter noen få dager, men tvert i mot. For hver gang du opplever denne pipingen, så har du faktisk pådratt deg en form for skade på hørselen. En dag våkner du opp av denne pipingen ikke forsvinner - for alltid.

Hva er øresus?

Øresus blir også kalt tinnitus og er lyder som kommer fra sanseceller i ørene og kan være forsterket av nerveceller i hjernen. Mange opplever øresus som en piping eller susing i ørene som kan variere i styrke og toneleie. Øresus kan også oppstå av andre årsaker enn støy, men blant musikere og konsertbesøkende er det for høy lyd som er hovedårsaken.

Slik unngår du øresus og skade

For å unngå hørselsskader eller for å unngå å være i faresonen er det viktig at du bruker beskyttelse. Da mener vi selvsagt ørepropper, men av riktig type og som er tilpasset for musikk og konsert. Mange forbinder ørepropper med skumgummi, vondhet og ødeleggende for lyden. Slik trenger det ikke å være, så lenge du velger å investere i et riktig par med ørepropper.

Ørepropper HANTEK anbefaler: