Bruk og vedlikehold

Det er viktig at du leser disse instruksjonene for å sikre levetiden på dine formstøpte ørepropper og in-ear monitors. Manglende vedlikehold og bruk i strid med instruksjonene vil kunne svekke ditt produkts levetid og ytelse. Produkter med feil eller skader grunnet misbruk, manglende vedlikehold eller lignende vil ikke garanti eller reklamasjonsrett gjelde. Les mer om garanti her.

Brukerveiledning

Det høres kanskje kjedelig ut, men les ALLTID bruksanvisningen som følger med ditt produkt. Her står det mye viktig informasjon om produktet du har mottatt og hvordan det skal brukes korrekt. Om du har spørsmål eller ønsker ytterligere informasjon enn det som står i bruksanvisningen kan du kontakte kundeservice eller du kan lese resten av innholdet på denne siden.

Vedlikehold

Bruk en ren, fuktig eller desinfiserende klut/serviett for å rengjøre øreproppene. Fjern all synlig ørevoks, hudrester og smuss som har satt seg i lydkanaler, åpninger eller på selve øreproppene. Verktøy som følger med skal brukes forsiktig for å fjerne all møkk som sitter i vanskelige åpninger. Produktet skal alltid tilbake i oppbevaringen når den ikke er i bruk og skal holdes unna fuktighet, varme eller direkte sollys. Filtrene må holdes unna all slags mulig væske. 

Med ørepropper som inneholder elektronikk må fuktighet, ørevoks og hudrester fra alle åpninger og på selve ørestykket fjernes etter bruk og før det legges i oppbevaringen.

Filtere

Ørepropper som har støyfiltere kan filtrene fjernes ved at det klemmes rundt filteret på øreproppen, slik at det "popper ut". Etter dette kan øreproppen rengjøres grundig i varmt såpevann. Etter rengjøring må øreproppene være helt tørre før filtrene settes tilbake. Når du bytter filtere må du sørge for at ACS-logoen er synlig på utsiden av øreproppen. 

Hvis øreproppene dine inneholder elektroniske komponenter må disse ikke dyppes i noen form for væske. Visse kjemiske stoffer kan påvirke produktet negativt. Ytterligere informasjon kan du få fra kundeservice.

OBS: Vi anbefaler å bytte ut øreproppene dine hvert fjerde-femte år på grunn av anatomiske endringer i ørekanalen.

Sett inn øreproppene

Øreproppene er merket med en rød eller blå logo. Den som er merket rødt passer i ditt høyre øre, og den som er merket blå passer i ditt venstre øre.

Hold øreproppen som vist på figur 1, slik at siden med logo peker fra deg og putt øreproppen inn i ørekanalen. Press propper direkte inn i ørekanalen og lirk proppen noe bakover, som vist på figur 2 og 3. Trykk deretter på utsiden av øreproppen til den passer godt og sklir på plass. Du kan gjerne dra deg litt i øreflippen, da dette utvider åpningen på ørekanalen. Om øreproppene er utstyrt med snor må du ALDRI bruke disse til å dra ut øreproppene fra ørene dine.  Dersom innsetting er vanskelig kan du bruke litt av medfølgende krem. Ta en liten mengde av kremen på fingeren og smør åpningen på ørekanalen din, slik at øreproppene sklir lettere på plass.

Ørepropper som ikke fungerer som de skal eller har skader skal ikke brukes og du må ta kontakt med kundeservice omgående, slik at produkt kan repareres.