Ofte stilte spørsmål

Her finner du alle de mest stilte spørsmålene vi mottar. Det kan være lurt om du ser igjennom alle spørsmål. Hvis du ikke finner det du lurer på eller har andre spørsmål kan du kontakte oss via kontaktskjema nederst på denne siden.

Jeg skal bestille formstøpte ørepropper. Må jeg bo i Oslo?

Nei, du må ikke bo i Oslo for å kjøpe formstøpte ørepropper. Om du bor i Oslo vil dette kun forenkle bestillingsprosessen, da du kan komme direkte hos oss. Du kan fint besøke en lokal audiograf for støp av ørene dine og deretter sende de per post til oss. Klikk her for mer informasjon.

Hvordan bestiller jeg time for avstøpning av ørene mine?

Bor du i Oslo kan du avtale tid direkte på nett. Da kan vi også avtale og sette opp bestilling når du har din time hos oss. Bor du et annet sted i landet må du kontakte en lokal audiograf for å få gjennomført støpen av ørene. Klikk her for mer informasjon.

Hvilken støydemping anbefaler dere til konsert og musikk?

I våre formstøpte musikkpropper som heter PRO anbefaler vi 15 dB som et utgangspunkt. Dette er også den mest brukte støydempingen vi leverer til musikkbruk. Om du skal kjøpe våre universale ørepropper, så er disse støydempingene tilpasset all musikkbruk.

Hvilke produkter og støydempinger anbefales for lydsensitive?

Om du skal dempe støy, men høre tale er det våre PRO formstøpte ørepropper med 15 dB støyfilter som anbefales. Skal du ha mest mulig demping anbefaler SleepSound formstøpte soverpropper. Av våre universale ørepropper, så er alle godt egnet for lydsensitivitet. 

Vil deres ørepropper for soving kunne dempe all støy godt nok?

Båda ja og nei. Det er ikke mulig å fjerne all støy, da lyd som forplantes via skjelettet også kan høres. Uansett, så vil våre formstøpte SleepSound normalt gi en mye bedre demping, da disse isolerer ørekanalen 100% ved at de er formstøpt etter ørekanalen din.

Jeg trenger ørepropper som demper støy, men bevarer lyd (f.eks tale)

Alle våre universale og formstøpte ørepropper som benytter støyfilter vil fungere svært godt. Produktene er utviklet for å dempe lydbildet uten å måtte ødelegge det. Det er nettopp dette som gjør disse produktene så unike. 

Vil øreproppene Vibes eller Loop fungere til flere formål?

Vibes og Loop er det vi kaller en filterbasert ørepropp. Disse vil fungere utmerket til alle formål hvor man ønsker kun å redusere lyd- og støynivået til det trygge, uten at tale, musikk eller andre lyder fra omgivelsene skal bli borte eller ødelagt.

Jeg er musiker og skal kjøpe In-Ear Monitors. Hva skal jeg velge?

Valg av type og modell velges ut i fra hvilke krav du setter ved lydbildet og hva du også spiller av instrument. Vi har prøvd å beskrive både lyd og anbefalte bruksområder for hver enkelt modell. Vi anbefaler at du tar kontakt for veiledning om du er usikker. 

Kan jeg kjøpe ekstra støyfiltere og bytte selv i mine PRO protection?

Ja. Du kan enkelt kjøpe ekstra støyfiltere i vår nettbutikk og bytte ut støyreduksjonen selv. Vær oppmerksom på at du ikke bruker skarpe gjenstander og at du putter støyfilter med logoen pekende UT av øreproppen. Feil montering vil medføre at filtere løsner.

Jeg har svak eller ingen lyd i mine In-Ear Monitors. Hva er galt?

Svak eller ingen lyd kan skyldes flere årsaker. Sjekk først at lydkanalene er vri for ørevoks og at filtere også ikke er tette. For å sjekke at det ikke skyldes kabelen, kan du flytte kabelen fra den ikke fungerende proppen og over til den som fungerer. Ta gjerne kontakt med kundeservice for hjelp.

Hvordan vedlikeholder jeg mine formstøpte ørepropper?

Fjern alltid synlig ørevoks fra øreproppene, spesielt når det sitter i lydkanalen. Ved mye bruk anbefaler vi at du er flink med å rengjøre øreproppene med lunkent vann og mild såpe. Husk å ta ut eventuelle støyfiltere som sitter i proppene, da disse kan bli ødelagte.  

Hvordan vedlikeholder jeg mine formstøpte In-Ear Monitors?

Fjern alltid synlig ørevoks så fort du ser dette. Tørk også øreproppene godt etter bruk, spesielt hvis du svetter mye. Er man dårlig med å fjerne ørevoks og fuktighet vil du kunne oppleve feil på produkt grunnet fuktskader eller tette lydkanaler. Ta gjerne kontakt for hjelp.

Fant du ikke svar på det du lurte på? Fyll ut kontaktskjema nedenfor og vi svarer deg innen kort tid!