Produksjon av formstøpte ørepropper

Lær litt mer om hvordan vi produserer våre produkter.

I løpet av 2020 går vi gradvis over til en digital produksjon (3D teknologi). Dette gir oss en langt mer effektiv produksjon, bedrer kvalitet og en svært nøyaktig passform. 

På denne siden lærer du litt mer om fremgangsmåte og hvordan produksjon vår fungerer. 

1. Støp av ørene

Første som må gjøres er at ørene dine må støpes. Dette gjøres ved at vi fyller ørekanalene dine med en medisinsk støpemasse som bruker cirka 5 minutter på stivne.

Når støpemassen er stivnet tar vi ut støpene av ørene dine og vi har nå en eksakt kopi av hvordan øret ditt ser ut. 

2. Skanning

Neste steg er å skanne støpen av ørene dine. Dette gjøres i en 3D-skanner som er spesielt utviklet for hørselsbransjen. Støpene dine plasseres på to plater (høyre og venstre).

Skanningen tar cirka 20-30 sekunder og når dette er gjort laster vårt produksjonssystem støpene dine og bestillingsskjema opp i “skyen”, slik at vårt produksjonsselskap mottar din bestilling med en gang.

3. Modellering

Når dine digitale støp er mottatt lastes de opp i en programvare som tar oss tilpasse produktet du skal ha. 

Modelleringen krever presisjon og dyktighet, slik at slutt produktet blir perfekt. Programvaren vi bruker er spesielt tilpasse til produktene vi leverer og sørger for at våre teknikere kan modellere produktet du skal ha ned til hver minste detalj – uansett hvordan øret ditt ser ut.

4. Printing

Når ditt digitale produkt har blitt ferdig designet blir disse overført til en 3D printer som starter jobben med printe ut et negativ som skal brukes videre i produksjon.

Printeren jobber effektivt og printer normalt mange negativer på en og samme gang. Printeren kan også gå på natten og sørger for at vi kan produsere døgnet rundt for å opprettholde en rask produksjonstid.

5. Støp og justering

Når negativene er klare må de rengjøres og herde til dagen etterpå. Deretter blir disse fylt opp med silikon av den fargen du ønsker. Dette puttes deretter i trykkluft med varme for at luftbobler skal presses ut og materialet skal herde.

Når materialet har herdet blir negativene knust og vi sitter nå igjen med produktet ditt. Neste steg er å slipe bort eventuelle merker fra negativene som kan oppstå, slik at produktet ditt blir perfekt.

Når dette er gjort blir de lakkert med en silikonlakk som sørger for at materialet blir beskyttet og produktet blir blankt og pent.

6. Ferdigstilling

Etter at lakken har tørket er produktet ditt ferdig og blir deretter kvalitetssikret for å sørge for at produktet er fri for feil og etterlever alle strenge krav som settes ved produktet.

Når produktet er kvalitetssikret blir produktet pakket og klargjort for utlevering – klar til bruk.  Enjoy!

Vi digitaliserer ørene dine

Vi bruker det siste innen teknologi for å produsere og levere deg ørepropper av høyeste kvalitet. Hos oss blir støpene av ørene dine lagret digitalt og brukt til å produsere ørepropper som er nøyaktige, ned til hver minste nano-millimeter. Med våre 30 år i bransjen kan du være sikker på at du får levert ørepropper av høyeste kvalitet. Det siste innen teknologi – laget med nøyaktighet.